PrimærSektorkonferencen 2016:
Få ny viden og konkrete værktøjer, som skaber forbedringer for borgerne

Tilmeld dig PrimærSektorkonferencen d. 1.-2. november
Billede

Bør vi kende tallet?

En artikel i det anerkendte lægetidsskrift BMJ vakte for nylig international opsigt. På baggrund af fire store opgørelser af dødelighed fra 2000 til 2008, vurderer de, at godt 250.000 amerikanerne hvert år dør af ting, der går galt på sygehusene. Dermed er patientsikkerhedsbrist den tredjehyppigste dødsårsag i USA efter hjertesygdomme og kræft, skriver de to forskere lidt provokatorisk i deres analyse.

BMJ-forfatternes ærinde er ikke at komme med det præcise bud på, hvor mange der dør, men snarere at opfordre til, at vi bliver bedre til at kvantificere patientsikkerhedsproblemer, sådan at de fx kan indgå i sundhedsstatistikkerne.

Men at skaffe et helt præcist tal for antallet af forebyggelige dødsfald i Danmark er ikke ligetil, og der er ingen grund til at gå og vente på resultatet af et årelangt og kostbart forskningsprojekt for at se, at der er grund til at skride til handling. Vi ved godt, at vi har en patientsikkerhedsudfordring i sundhedsvæsenet.

 

patientsikkerhed

Godt du er der

Større risiko for udbrændthed efter utilsigtede hændelser

Sundhedspersonale, der har været indblandet i en utilsigtet hændelse, har større risiko for udbrændthed og større risiko for at have et problematiske medicinforbrug, viser en stor undersøgelse, der omfatter personale på 37 hospitaler i Belgien.

Fagligt nyt juni 2016

Fagligt nyt juni 2016

  • Tag de ældre med på råd, når der ryddes op i medicinlisten
  • Nyt initiativ mod selvmord har succes i USA
  • Færre udebliver fra ambulante aftaler efter påmindelse på mobilen
  • Hospitalserhvervede urinvejsinfektioner – hver tredje kan udgås

Fagligt nyt

Projekter

Hej Sundhedsvæsen

Et initiativ, der skal skabe en god dialog mellem sundhedsvæsenet og patienter og pårørende

Læs mere her

European Network (PaSQ)

Projekt i alle 28 EU-lande (2012-2014)

Læs mere her

Sikker Psykiatri

Projektet arbejder for, at mennesker med psykisk sygdom får en bedre og mere sikker behandling.

Læs mere her

I sikre hænder

Projektet skal forbedre patientsikkerheden i den kommunale ældrepleje ved at reducere antallet af tryksår, fald og medicinfejl

Læs mere her
Se alle projekter
patientsikkerhed

Den pårørende som partner

“Kan du forklare det med andre ord?”

Godt du spør’ hjælper dig med at forberede og stille de spørgsmål, der er vigtige for dig – til lægen, sygeplejersken og de andre medarbejdere du møder i sundhedsvæsenet.

Vi har samlet nogle spørgsmål, som andre har fundet værdifulde. Brug dem til inspiration og tænk over, hvilke spørgsmål, du særligt gerne vil have svar på.