Vi skal være den foretrukne partner

Dansk Selskab for Patientsikkerhed er en vigtig aktør i forhold til at forbedre sundhedsvæsenet. Selskabet skal være den organisation, der foretrækkes som fremtidsorienteret partner og driver på nye initiativer, siger formand Ulla Astman i et interview i anledning af, at selskabets mangeårige leder Beth Lilja stopper pr. 1. februar.

Beth Lilja skal være vicedirektør på Roskilde og Køge Sygehuse. Britt Wendelboe er konstitueret direktør Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed skal have ny direktør i 2016

I anledning af direktørskiftet bringer vi et interview med Ulla Astman, formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed, regionsrådsformand i Region Nordjylland og formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

Beth Lilja er kendt som en pioner inden for arbejdet med patientsikkerhed. Hvad betyder det, at hun stopper som direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed?

Ingen tvivl om, at Beth har haft enorm stor betydning for selskabets arbejde og resultater, og hun har været en stor drivkraft for patientsikkerhedsarbejdet, men ingen kan stå alene, og indsatsen afhænger ikke af én person alene. Dertil er sagen også alt for vigtig.

Hvilke ændringer kan vi forvente i den nærmeste fremtid?

Der er et helt fantastisk team af medarbejdere i selskabet, og derfor vil man heller ikke se nogen ændringer af selskabet som følge af direktørskiftet. En ny direktør vil selvfølgelig bidrage med sine input, sin måde at gøre tingene på, men hovedsigtet og måden der arbejdes på vil ikke blive ændret. Dansk Selskab for Patientsikkerhed fortsætter ufortrødent med projektinitiativer, konsulentopgaver og dagsordensættende indsatser på sundhedsområdet.

Bestyrelsen og parterne bag selskabet bakker fuldt op om selskabets arbejde og har fuld tillid til at direktørskiftet både på den korte bane – i forhold til konstitueringen – og på længere sigt fortsat vil sikre det gode renommé og samarbejde, som i dag kendetegner patientsikkerhedsarbejdet i selskabet.

Hvilke konkrete planer ligger der for de kommende måneder?

I det kommende halve år vil vi bla. bruge tiden på at få udarbejdet direktørprofil/ansættelsesproces, så vi kan være på plads med direktørstillingen senest til sommer. Indtil sommer er Britt Wendelboe konstitueret som direktør.

Derudover har vi allerede siden efteråret 2015 været i gang med en målrettet udviklingsproces, hvor vi har sammensat en arbejdsgruppe med udgangspunkt i selskabets bestyrelse. Arbejdsgruppen har til opgave at formulere et forslag til selskabets vision og strategi 2020/2022. Initiativet skal ses i lyset af, at der er mange spillere på banen, heldigvis, fordi det er tegn på, at forbedringsarbejdet er blevet en bane, mange gerne vil spille med på. Men det betyder også, at vi har behov for at skærpe vores profil.  

Uddyb hvad du mener med ”skærpe vores profil”?

Selskabet har i dag mange opgaver: Vi er igangsættende for nye initiativer, vi leverer konsulentopgaver for kommuner og regioner, og vi stiller vores faglige viden og ekspertise til rådighed – vi kommenterer ofte indsatser og problemstillinger i medierne, og på den måde bidrager vi til at sætte vigtige dagsordener. Det giver os et behov for at få skåret profilen til, hvor vi fokuserer og fornyer selskabet både rent grafisk og udtryksmæssigt, men også i forhold til at sikre selskabets fremdrift.

Der er mange aktører på sundhedsområdet, også når det gælder patientsikkerhed og forbedringsarbejde.

Vi skal ikke blot være en organisation blandt mange, men være den, der foretrækkes som fremtidsorienteret partner og driver på nye initiativer. Den proces har vi sat i gang, og vi starter med at få udarbejdet en interessentanalyse her i vintermånederne, så vi kan sikre, at alle selskabets parter og dermed en bred vifte af spillerne på den sundhedspolitiske bane bliver hørt i processen og kan give deres input til den fremtidige retning.

Jeg ser fortsat Dansk Selskab for Patientsikkerhed som  en vigtig aktør i forhold til at forbedre vores allesammens sundhedsvæsen. Vi skal være garant for, at patientsikkerheden til stadighed står højt på dagsorden, politisk og organisatorisk.  Og hos såvel beslutningstagere som medarbejdere i sundhedsvæsenet.

Del på twitter Del på linkedin

Find mere om