Bliv rustet til det fremtidige arbejde med kvalitet og patientsikkerhed i det sammenhængende sundhedsvæsen.

Få konkrete værktøjer, som skaber forbedringer for borgerne.

Tilmeld dig #PSsammen19

Sådan undgår vi alvorlig personalemangel i fremtidens sundhedsvæsen

Den britiske ekspert i ledelse og planlægning af sundhedsvæsenet, Mark Britnell, har i sin nyeste bog beskrevet 10 tiltag, der tilsammen kan være med til at sikre tilstrækkelig med medarbejdere i fremtiden. Glæd dig til at opleve ham som keynote på Konference om patientsikkerhed i det sammenhængende sundhedsvæsen, #PSsammen19.

Mangel på læger og sygeplejersker er den største trussel mod fremtidens sundhedsvæsen, og vi skal agere nu, hvis vi skal imødegå den alvorlige udvikling. Sådan lyder advarslen fra den britiske ekspert i ledelse og planlægning af sundhedsvæsenet, Mark Britnell.

Han har for nylig udgivet bogen “Human: Solving the global workforce crisis in healthcare”, hvori han beskriver 10 tiltag, som tilsammen kan være med til at sikre tilstrækkeligt med medarbejdere i fremtiden. Det er storskala-initiativer, som er nødvendige på nationalt og globalt niveau.

Du kan høre Mark Britnell fortælle om sine løsningsforslag ved den kommende Konference om patientsikkerhed i det sammenhængende sundhedsvæsen, #PSsammen19, den 30.-31. oktober 2019.

Stor personalemangel i fremtiden

Mark Britnell er global leder for sundhedsområdet i den verdensomspændende revisions- og konsulentkoncern KPMG. Han har en baggrund som topleder inden for det britiske sundhedsvæsen og har blandt andet været hospitalsdirektør for University Hospitals Birmingham. Siden 2009 har han været ved KPMG, og han har samarbejdet med mindst 75 forskellige lande om planlægning af sundhedsvæsenet.

Frem mod 2030 vil der opstå mangel på ca. 18 mio. medarbejderne af de ca. 80 mio., der vil være brug for globalt. Den truende udvikling hænger sammen med den demografiske udvikling. Der bliver flere ældre mennesker, og færre yngre til at passe dem. Ifølge Mark Britnell er der ikke nogen lande i verden, der har gjort noget effektivt for at imødegå krisen.

10 fundamentale ændringer i sundhedsvæsenet

Mark Britnell foreslår 10 fundamentale ændringer, der bør tænkes ind i planlægningen af sundhedsvæsenet nationalt. Han mener fx, at man må se på opgavefordelingen i sundhedsvæsenet, sådan at medarbejderne udnytter deres kompetencer fuldt ud, og der evt. oprettes en ny personalegruppe af assistenter, der kan arbejde på tværs af sektorer.

Patienter skal i højere grad være aktive parter i deres pleje og behandling og tage mere ansvar for eget velbefindende. Pårørende, frivillige og ressourcer i lokalsamfundene, som allerede står for en stor del af omsorgen, skal anerkendes og opmuntres. Teknologiske hjælpemidler, kunstig intelligens og robotter skal udnyttes så vidt muligt. Og så bør vi i højere grad se på sundhedsvæsenet, som ikke bare en sektor, der sluger ressourcer, men som en drivkraft for sundhed og økonomisk udvikling, skriver han i den nye bog.

Det indledende kapitel i Mark Britnells bog, “Human: Solving the global workforce crisis in healthcare”, kan læses på KPMG’s hjemmeside.

Læs det indledende kapitel i bogen

Læs mere om Mark Britnell

Følg Mark Britnell på Twitter

 

15. august 2019

Nyheder