Projekt I sikre hænder reducerer antallet af tryksår, medicinfejl, fald og infektioner i ældreplejen med det formål at give borgerne en mere sikker pleje og behandling.

19 kommuner deltager i I sikre hænder, og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag.

Besøg I sikre hænders hjemmeside

Næstved Kommune har – efter en ekstra ansøgningsrunde – fået den ledige plads på I sikre hænder-holdet.

Næstved er ny kommune i I sikre hænder

Næstved Kommune er en af de 14 nye kommuner, der tager metoderne fra projekt I sikre hænder i brug til gavn for borgerne i ældreplejen.

I forbindelse med at Vesthimmerland Kommune fornyelig trak sig fra projekt I sikre hænder, blev der ekstraordinært en ledig plads på holdet. Den plads er nu tilfaldet Næstved Kommune efter en ekstra ansøgningsrunde.

– Først og fremmest tillykke til Næstved Kommune. Vi glæder os til at samarbejde med personalet om at forebygge tryksår og medicinfejl med forbedringsmetoder og derved øge patientsikkerheden og livskvaliteten for borgerne i ældreplejen, siger projektleder i I sikre hænder, Tina Lynge fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Nye kommuner forbereder sig til forbedringsarbejdet

De fem pilotkommuner, som begyndte at arbejde med I sikre hænders metoder i 2013, har vist, at det kan lade sig gøre at eliminere tryksår og alvorlige medicinfejl i ældreplejen. I kommunerne har flere plejecentre og hjemmeplejedistrikter opnået 300 dage uden tryksår eller medicinfejl, der kræver lægekontakt. På den baggrund blev der med satspuljeaftalen 2016-2019 afsat 14 millioner til udbredelse af metoderne fra I sikre hænder.

Den 23. november mødes repræsentanter fra de 14 nye kommuner til et forberedende seminar, hvor de vil få introduktion til forbedringsmetoder og projektet generelt.

Tilmeld dig I sikre hænders nyhedsbrev

7. november 2016

I sikre hænderNyheder