PS! aktiv på Folkemødet

Igen i år vil Dansk Selskab for Patientsikkerhed være aktive på Folkemødet, bl.a. som arrangør og medarrangør af debatter. Selskabet er med i Det Fælles Sundhedstelt og arrangerer desuden en debat i Dansk Regioners telt.

Det Fælles Sundhedstelt på Folkemødet har på få år udviklet sig til at være et centralt og dagsordensættende mødested for sundhedsaktører, sundhedsdebatter og alle slags sundhedsinteresserede folkemødedeltagere. I 2019 vil Dansk Selskab for Patientsikkerhed for anden gang være en del af Styregruppen for Det Fælles Sundhedstelt og dermed en del af de mange arrangementer i teltet.

Torsdag d. 13. juni kl. 15 er PS! medarrangør af en debat i Det Fælles Sundhedstelt sammen med Apotekerforeningen og Farmakonomforeningen. Debatten vil handle om medicin i hjemmet og har foreløbig arbejdstitlen ”Hvor skal medicinskabet stå?”

Torsdag d. 13. juni kl. 15 i Det Fælles Sundhedstelt – ”Vis mig dit medicinskab?” (inspireret af det tidligere TV 2 program ”Vis mig dit køleskab”)

I Det Fælles Sundhedstelt har PS! desuden en ”stand” fredag og lørdag morgen. Fredag morgen vil standen tage afsæt i projektet ”Klar til samtalen”, der handler om at forberede sig på den sidste tid. At både sundhedspersonale og patienter i god tid skal gøre sig overvejelser om ønsker til behandling, når livet nærmer sig sin afslutning.  Bl.a. overlæge Ove Gaardboe, projektleder for Klar til samtalen, vil være tilstede i standen fredag morgen.

Vi vil bruge folkemødedeltagernes input på standen som input til debatten om samme emne lørdag eftermiddag i Danske Regioners telt:

Lørdag d. 15. juni kl. 16.30 – 17.15. Debat i Danske Regioners telt med afsæt i Klar til samtalen.

Karin Friis Bach, formand for PS!, er ordstyrer.

Folkemødet er vigtigt for PS!

Dansk Selskab for Patientsikkerhed har igennem mange år været aktiv på Folkemødet, bl.a. via kampagnen Hej Sundhedsvæsen, som nu er afsluttet, men Selskabets aktivistiske stil er ikke slut. Som en del af Styregruppen, aktiv deltager og medudvikler af Det Fælles Sundhedstelt vil Selskabet fortsat bidrage til, at Folkemødet forbliver både folkeligt, fornøjeligt – og sagligt:

”Det er fint, at Folkemødet har en magnetisk tiltrækningskraft på public affairs- og kommunikationsbureauer, der anvender Allinge som platform for deres markedsføring og kundepleje. Men det er endnu bedre, at meget forskellige sundhedsorganisationer kan gå sammen i Det Fælles Sundhedstelt. Fælles om at skabe et uformelt og velfungerende fælles forum for tidens væsentligste sundhedsdiskussioner”, siger Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Apotekerforeningen og Dansk Sygeplejeråd, medlemmer af bestyrelsen i PS!, er også med i Styregruppen for Det Fælles Sundhedstelt.

Læs Inge Kristensens blog fra Folkemødet 2018, https://patientsikkerhed.dk/blogs/folkeligt-fornoejeligt-folkemoede/

 

 

18. marts 2019

Nyheder