Netværk for diagnosesikkerhed og Netværk for hospitalsbehandling i hjemmet inviterer alle til online netværksmøde onsdag den 25. juni kl. 14.00-15.30.
Anvendelsen af point-of-care-test (POCT) bliver mere og mere udbredt i takt med, at sundhedsvæsenet bliver mere mobilt flyttes tættere på borgere og patienter.
Der træffes mange kliniske beslutninger på baggrund af POCT-analyser, og vi sætter vores lid til, at udstyret kan levere relevante data på et kvalitetsniveau, som er validt og patientsikkert. Både når det gælder behandling i hjemmet og inden for akutområdet.
Men hvad med kvalitetssikringen af udstyret og kompetencerne hos dem, der anvender det? Da prøvetagningen og analyserne alle blev foretaget i et bioanalytisk laboratorie, havde vi faste og sikre arbejdsgange omkring denne kvalitetssikring (som de fleste egentligt aldrig skænkede en tanke). Dette faglige sikkerhedsnet følger ikke automatisk med, når vi ændrer på strukturerne i sundhedsvæsnet. Derfor er det relevant at tale om POCT – både i relation til diagnosesikkerhed og hospitalsbehandling i eget hjem.
På dette fælles netværksmøde bliver du introduceret til det nye tillæg til de nationale POCT-anbefalinger fra Dansk Selskab for Klinisk Biologi (DSKB), der netop er udkommet, og hører om, hvordan der bliver arbejdet med at understøtte klinikerne i at arbejde systematisk med at sikre relevant kvalitetssikring af POCT i Nordjylland.
Herudover sætter vi fokus på, hvordan faggrupper kan arbejde sammen om den relevante kvalitetssikring af POCT, når vi skal høre om projektet “Relevant kvalitetssikring af point-of-care-analyser i kommunal akut udekørende sygepleje: En undersøgelse af fremmende og hæmmende faktorer i klinisk praksis”. I et kvalitativt studie, der er udført i 4 fynske kommuner blandt sygeplejersker involveret i den akutte kommunale sygepleje og kvalitetsansvarlige bioanalytikere, er der afdækket faktorer, der har betydning for sygeplejerskernes oplevelse af relevans samt deltagelse i kvalitetsprogrammer for POCT-analyser.
Sidst – men ikke mindst – sætter vi fokus på, hvordan patienternes egen blodprøvetagning i hjemmet kan være med til at lette forløbet for kvinder med brystkræft.
Hvis du synes, at dette er relevant for en kollega i din organisation, er du meget velkommen til at sende invitationen videre til vedkommende.