Få fortalt det nyeste inden for forskning om patientsikkerhed på 6 x 5 minutter

På Markedsplads for forskning fortalte 6 udvalgte forskere om emner inden for patientsikkerhed og forbedringer inden for sundheds- og socialområdet.

Forskerne havde lavet en poster, som blev hængt op på ‘markedspladsen’, som konferencedeltagerne efter forskernes præsentation kunne se og stille spørgsmål til.

Det siges, at det tager 17 år før forskningsresultater er omsat til praksis. Med Markedspladsen for forskning vil PS! bidrage til, at det går hurtigere. De mennesker, der har behov for sundheds- eller sociale ydelser, skal ikke gå glip af fordelene ved at bruge nye værktøjer, metoder eller interventioner, der er bevist effektive, men som er begrænset til forskningsprojekter og akademiske tidsskrifter.

– Formålet med markedspladsen er at styrke broen mellem forskning og daglig praksis i sundhedsvæsenet. Forskerne får en unik mulighed for at dele forskningsværktøjer, metoder og resultater med frontlinjemedarbejdere og ledere. Vi tror på, at forskningsmarkedet er et lille, men nyttigt skridt til at lukke dette hul og opbygge relationer og netværk, siger chefkonsulent Simon Tulloch fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Markedspladsen for forskning fandt for første gang sted i 2022 på den årlige Patientsikkerhedskonference. I 2024 var 6 forskere udvalgt til at præsentere deres forskning på markedspladsen gennem oplæg og posters.

Få fortalt det vigtigste om forskningen på 5 minutter

På Markedspladsen for forskning skulle forskerne give et kort resumé af deres forskning til konferencedeltagerne, der skitserer formålet, konteksten, metoderne, resultaterne og anvendelsen af deres forskning i den ‘virkelige verden’. Du kan høre de 6 oplæg i videoerne, som cirka varer 5 min. hver.

Danmarks Tekniske Universitet: En tværvidenskabelig kortlægning af arbejdsorganiseringen på de kommunale midlertidige døgnophold

Rebecca F. Gantriis, PhD studerende, cand.scient.san.publ. og sygeplejerske

CAMES og Herlev Hospital: Et operationsteams opfattelse af procedureskift til cementeret hemi-arthroplastik

Marlene Dyrløv Madsen, Ph.d. og seniorforsker

Nordsjællands Hospital: Patientsikker og forberedt udskrivelse efter større akut mavetarm-kirurgi

Tine Thorup, afdelingslæge

Baylor College of Medicine: Anvendelse af en digital kvalitetsmåling til kræftdiagnose i Epic Cosmos

Jessica A. Davila, PhD og assisterende dekan for forskning, forskningsinformatik og dataintegration

Danmarks Tekniske Universitet: En undersøgelse om midlertidige ophold i danske kommuner

Mahan Rajaeigolsefidi, PhD studerende

Akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup: Italesættelse af patientsikkerhedsproblemer

Lis Just Madsen, udviklings- og kvalitetskoordinator

Find mere om