Film: Fodbold-venner bruger hinanden som pårørende

Hej Sundhedsvæsen har været på besøg i klubben AB, hvor en gruppe friske fyre mødes to gange om ugen for at spille fodbold på veteranholdet ’Tjønserne’.

Veteranholdet ‘Tjønserne’ mødes et par gange om ugen for at spille fodbold. De finder dog også tid til at snakke om sygdom, og de hjælper hinanden, når helbredet skranter. Foto: Adam Sund

Fodboldkampene afsluttes altid med en øl, hvor sved og mandehørm får plads til at fylde omklædningsrummet. Spillerne er ikke kun fodboldvenner – de er også pårørende til hinanden. De snakker blandt andet om sygdom og spørger ind, når helbredet ind imellem skranter.

Ove Gaardboe, overlæge og projektleder i Hej Sundhedsvæsen, var med på sidelinjen til en af Tjønsernes kampe. Her var der tid til at få en snak med flere af spillerne, og det er der kommet denne film ud af:

Erik: Jeg ville ikke kunne undvære det

70-årige Erik Storm er en af Tjønserne. Han lider af Parkinson, og for ham er det ugentlige fodboldfix en måde at styre sygdommen på. Men han bruger også sine fodboldkammerater til at snakke om det, der er svært.

“Deres støtte betyder meget i mit liv, og jeg ville ikke kunne undvære det. De er både mine venner og mine pårørende,” siger Erik.

Hej Sundhedsvæsen har skrevet en artikel om Eriks liv med Parkinson og om det fællesskab, han finder blandt Tjønserne, og som betyder så meget for ham. Du kan læse den her.

Få gode råd til at være pårørende.

Find mere om