Ældrechef i Thisted Kommune, Jan Bendix, er ikke i tvivl, når det handler om fremtiden for I sikre hænder:
– Det bliver ikke noget, vi opgiver. I sikre hænder er en måde at arbejde på, som vi vil føre videre.
Selvom projektet egentlig skulle slutte med udgangen af 2016, har projektets metoder vist sig så succesfulde, at det nu er måden, de fem pilotkommuner arbejder med kvalitet og patientsikkerhed på. Samtidig udbredes erfaringerne til 14 nye kommuner, og på sigt er ambitionen, at I sikre hænder skal spredes til alle 98 kommuner.
19 kommuner deltager i I sikre hænder, og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag.
Besøg I sikre hænders hjemmeside
Video om erfaringerne fra I sikre hænder
Borgerne er i sikre hænder
Forbedringsarbejdet begyndte i november 2013, og på bare tre år har kommunerne sat nye standarder og vist vejen for fremtidens arbejde med kvalitet og patientsikkerhed i det nære sundhedsvæsen. For eksempel har de vist, at det kan lade sig gøre at udrydde tryksår og alvorlige medicinfejl.
– Der er slet ingen tvivl om, at det her betyder, at borgerne er i mere sikre hænder. Patientsikkerheden er helt klart forøget som en direkte konsekvens af projekt I sikre hænder, fortæller Jan Bendix.
Samtidig har projektet øget arbejdsglæden og løftet fagligheden blandt medarbejderne på plejecentrene og i hjemmeplejen.
Den 23. november 2016 var der forberedelsesseminar for de 14 nye kommuner, og det bliver fulgt op af det første læringsseminar den 7.-8. februar 2017. De fem pilotkommuner samles de til læringsseminar den 16. maj 2017.
Artikel i Nyhedsbrevet Kommunel Sundhed om erfaringerne fra I sikre hænder