Mød PS! på Folkemødet på Bornholm: Fokus på et digitalt sundhedsvæsen og at dø i fred og ro

Dansk Selskab for Patientsikkerhed (PS!) er igen i år på Folkemødet den 16.-19. juni og klar til at drøfte, hvordan vi skaber et endnu mere patientsikkert sundhedsvæsen.

Det Fælles sundhedstelt på Folkemødet på Bornholm
Det er ikke første gang, at Dansk Selskab for Patientsikkerhed deltager på Folkemødet på Bornholm. Grundet COVID-19 var sidste gang i 2019, hvor vi også var en del af Det Fælles Sundhedstelt.

Du kan møde Dansk Selskab for Patientsikkerhed i Det Fælles Sundhedstelt på Kæmpestranden, hvor selskabet har en stand fredag og lørdag i tidsrummet 9:00-12:00. Her vil selskabet og repræsentanter fra Viborg Kommune bl.a. fortælle om projektet Livets Afslutning, der handler at sikre, at personalet i sundhedsvæsenet får talt med borgerne om deres ønsker for den sidste tid i livet.

I år er Dansk Selskab for Patientsikkerhed arrangør af to debatter:

Kan man få lov til at dø i fred og ro her i Danmark? – Fredag den 17. juni kl. 12:00-13:00 i Det Fælles Sundhedstelt på Kæmpestranden

Er der ulighed med hensyn til, om man kan få lov til det? Er der nogen, der i dag viser vejen i forhold til, at de ældre kan få lov til at dø på den måde, de selv ønsker? Svaret er ja på alle spørgsmålene!

Deltagere:
Ove Gaardboe, overlæge, Dansk Selskab for Patientsikkerhed
Anni Pilgaard, 1. næstformand, Dansk Sygeplejeråd
Morten Ziebel, ledende overlæge, afdeling for hjerne- og nervekirurgi, Rigshospitalet
Maila Lundberg Tandrup, omsorgschef, Viborg Kommune

Det digitale sundhedsvæsen – er det patientsikkert? – Lørdag den 18. juni kl. 13:15-14:00 i Danske Regioners telt ved Folkemødehuset

Digitaliseringen af sundhedsvæsenet er ikke et spørgsmål, den er en kendsgerning. Men hvad betyder den øgende brug af kunstig intelligens og digitale konsultationer i et patientsikkerhedsperspektiv? Hvilke muligheder er der for patientsikkerheden i en øget brug af teknologi for sundhedsvæsen, patienter, borgere og personale? Og hvilke faldgruber og udfordringer er der? Det sætter denne debat fokus på.

Deltagere:
Anette Lykke Petri, direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed
Vinni Jakobsen, sektornæstformand, Social- og sundhedssektoren, FOA
Camilla Rathcke, formand, Lægeforeningen
Thea Kølsen Fischer, klinisk professor, Københavns Universitet

Læs om debatterne og programmet for Folkemødet

Du kan også høre input fra Ove Gaardboe, overlæge og konsulent i PS!, som paneldeltager i debatten ”Hvad er en værdig død?” torsdag kl. 17:00. Eller opleve Inge Kristensen, direktør for PS!, når hun deltager i debatten ”Mere læring i sundhedsvæsenet?” fredag kl. 10:30-11:15. Begge debatter foregår i Styrelsen for Patientsikkerheds telt på Kæmpestranden.

Find mere om