
Bedre diagnostik af nyopstået stroke hos indlagte patienter
Et projekt på Regionshospital Nordjylland har forbedret diagnostik og dermed behandlingen af patienter, der udvikler stroke under indlæggelse på somatisk afdeling
Et projekt på Regionshospital Nordjylland har forbedret diagnostik og dermed behandlingen af patienter, der udvikler stroke under indlæggelse på somatisk afdeling
Hvordan opdages stroke hos patienter med atypiske symptomer, sådan at de rettidigt kan komme i behandling? Og hvad er bedst for patienter, der vågner op om morgenen med symptomer på stroke? Det er nogle af de emner, der behandles i en foredragsrække om forskning i stroke, udgivet af Red Hjernen,…
Rettidig akut behandling er afgørende for patienter med stroke, og en af forudsætningerne er, at tilstanden erkendes, når patient eller pårørende første gang ringer efter hjælp. Vi har udviklet en kunstig intelligens, der i test har vist sig at være bedre end de menneskelige visitatorer til at genkende stroke ud…
Dansk Selskab for Patientsikkerhed takker deltagere og oplægsholdere for en god Patientsikkerhedskonference 2025. Nedenfor kan du se billeder fra to dage fyldt med blandt andet inspirerende keynotes, sessioner, workshops, forskningspræsentationer, site visits og filmvisning. På gensyn på Konference om patientsikkerhed i det sammenhængende sundhedsvæsen den 7.-8. oktober i Kolding.
Den internationale Hvad er vigtigt for dig- dag finder fremover sted den første tirsdag i juni for at sikre, at den ikke falder i weekenden. Dansk Selskab for Patientsikkerhed har besluttet at udvide ”Hvad er vigtigt for dig?” til hele ugen i år, så dem, der allerede har planlagt at…
Når en stor andel af plejehjemsansatte ikke har en sundhedsfaglig uddannelse, er der grund til at kigge på, hvordan det enkelte plejehjem organiserer sine arbejdsgange og rutiner. Patientsikkerhed handler om mere end oplæring og kurser.
Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver PS!-direktør Inge Kristensen i Kommunal Sundhed.
På Blomstergården i Slagelse, de midlertidige pladser er man i forbindelse med projektet Sikker Medicinering på et år gået fra 28 til 5 % manglende registreringer af borgernes medicin. Det skyldes blandt andet vedholdenhed og et stigende engagement hos medarbejderne.
Horsens og Assens kommuner mødtes i regi af Projekt Sikker Medicinering og udvekslede gode erfaringer og inspiration til bedre medicinhåndtering og sikre arbejdsgange.
Vi skal omfavne og bruge de digitale løsninger i sundhedsvæsenet. Men de skal monitoreres i forhold til kvalitet og patientsikkerhed, fungere i tæt samspil med den personlige kontakt – og ikke mindst bruges ud fra, hvad den enkelte borger har behov for. Det mener Marie Paldam Folker, chef for Center…