#PSugen 2023: Del viden og læring til gavn for borgere og patienter

I uge 11 finder den internationale patientsikkerhedsuge sted. Det er en uge, der har til formål at dele viden og metoder mellem sundhedsprofessionelle, der kan fremme patientsikkerheden.

I uge 11 kommer banneret “Vi markerer den internationale patientsikkerhedsuge” igen op på muren ved PS!’ kontorer på Frederiksberg Hospital.

Den 12.-18. marts afholdes den internationale patientsikkerhedsuge – Patient Safety Awareness Week – som Institute for Healthcare Improvement (IHI) står bag.

Armenien, Chile, Saudi-Arabien, England, Guam og USA er alle lande, der har været med til at markere ugen. Og den liste er Danmark selvfølgelig også på.

Som strategisk partner for IHI har PS! i en årrække været med til at markere ugen – og opfordre andre til at gøre det samme.

Få inspiration til at markere ugen fra lande verden over på ihi.org

Webinarer om at forebygge fald og om at se det hele menneske

Siden covid-19 lukkede landet ned, har PS! afholdt webinarer, hvor vi deler viden og læring inden for forskellige områder, der er med at styrke patientsikkerheden og kvaliteten for borgere og patienter – og arbejdsglæden og den mentale sundhed for medarbejdere.

Vi har holdt fast i webinarerne, fordi vi oplever en stor interesse for formatet, også selvom det meste af verden er lukket op igen. Det er en let måde at få inspiration – lige der foran skærmen.

I patientsikkerhedsugen afholder vi 2 gratis webinarer, som du kan tilmelde dig her:

15. marts: Få metoder og værktøjer til at forebygge fald i ældreplejen

16. marts: Husk jeg er et menneske! – om betydning af tilgangen “Hvad er vigtigt for dig?”

Viden og læring på ny hjemmeside

I uge 10 lancerer vi en ny version af patientsikkerhed.dk.

Udover et nyt design og større brugervenlighed på mobiltelefonen har vi et mål om at gøre det let at finde inspiration og viden om patientsikkerhed på den nye hjemmeside.

Vi har oprettet en helt ny sektion – Viden og læring – hvor vi vil dele viden og metoder om forbedringsarbejde og patientsikkerhed. Vi vil stille værktøjer og materialer m.m. til rådighed for alle i sundhedsvæsenet.

I løbet af patientsikkerhedsugen vil vi desuden dele noget af indholdet fra den nye hjemmeside på sociale medier. Resten er I velkomne til selv at dykke ned i – lige om lidt.

Del viden og læring på #PSugen

Vi opfordrer alle sundhedsvæsenets ildsjæle og aktører til at byde ind og være med til at sprede viden.

Det kan I fx gøre via hashtagget #PSugen på sociale medier.

Læs om #PSugen 

Læs om Patient Safety Awareness Week hos IHI

Find mere om