Unik international mulighed for at opruste kompetencer inden for kvalitets- og forbedringsarbejde

I har nu mulighed for at indstille kandidater til et attraktivt fellowshipprogram i Skotland. Dansk Selskab for Patientsikkerhed er med til at udvælge de fremtidige fellows.

Scottish quality and safety fellowship logo

I 2022 har Dansk Selskab for Patientsikkerhed (PS!) fået mulighed for at disponere over et antal pladser på The Scottish Quality and Safety Fellowship til danskere, der arbejder med ledelse af forbedrings- og kvalitetsarbejde.

I har nu muligheden for at indstille kandidater til at deltage i programmet. PS! vurderer ansøgningerne og udpeger de danske deltagere i starten af foråret.

– Jeg er glad for, at danske sundhedsprofessionelle endnu en gang får mulighed for at udvikle deres kompetencer og lov til at lære som del af et internationalt netværk blandt de allerbedste indenfor forbedringsvidenskab. Det håber jeg, at der vil være stor interesse for, siger Vibeke Rischel, der er vicedirektør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Ved at sende en deltager på det ti-måneder lange fellowshipprogram, får I en unik mulighed for at udvikle og styrke organisationens ledelses- og forbedringskapacitet. Gennem fellowshipprogrammet møder deltagerne nogle af de mest kompetente forbedringsfolk i Europa.

Som fellow bliver man undervist i blandt andet forbedringsmetodologi og forandringsledelse gennem online-møder, coaching og seminarer i Skotland, samtidig med at man arbejder med et forbedringsprojekt lokalt. Der er vejledning og sparring med de andre fellows undervejs, der skal sikre, at forbedringsarbejdet skrider fremad. Som fellow bliver man en del af et netværk med de bedste forbedringskompetencer i Europa.

Mere om fellowshipprogrammet

Danskere med dybere indsigt

En række danskere har igennem årene deltaget i The Scottish Quality and Safety Fellowship. Èn af dem er Annemarie Hellebek, nuværende direktør for Bornholms Hospital, som færdiggjorde programmet for nogle år siden som enhedschef for Kvalitet og Patientsikkerhed i Region Hovedstaden. I den forbindelse sagde hun:

– Kurset har givet mig en enorm indsigt i, hvad det er, man har brug for, når man skal lave forbedringsprojekter i klinikken. Det har været guld værd at opleve, hvor vigtigt det er med support fra hospitalsadministrationen og fra regionens administration. Og så er der selvfølgelig fyldt en helt masse teori på og den nyeste viden inden for forbedringsarbejde, sagde Annemarie Hellebek.

En anden deltager på fellowshipprogrammet var Susanne Lønborg Friis, vicedirektør for Sjællands Universitetshospital, som udtalte:

– Vi vil jo gerne forbedre hver eneste dag, og vi har en vision, hvor patienten er alt. For at kunne facilitere det i forhold til medarbejderne er det vigtigt at have en dybere indsigt i forbedringsarbejde, og det har jeg fået igennem det her kursus, sagde Susanne Lønborg Friis, da hun blev uddannet fellow.

Se erfaringer fra tre tidligere danske deltagere på fellowprogrammet

Det praktiske

Fellowshipprogrammet forløber over ti måneder med start i oktober 2022 – se Programme Outline for det fulde program. Programmet bliver faciliteret af NHS Education for Scotland.

For at kunne blive optaget som fellow skal man:

  • arbejde som kliniker
  • arbejde med patientsikkerhed i sit daglige arbejde
  • arbejde med et forbedringsprojekt under forløbet

Se eventuelt denne Person Specifikation, som uddyber ovenstående.

Prisen for at deltage i fellowshipprogrammet i Skotland er £14000 (123.730 kroner) hertil kommer udgifter til rejser. Betalingen skal falde således, at 25 % af beløbet skal være indbetalt i juni 2022, mens de resterende 75 % skal være indbetalt i september 2023.

Processen for optagelse på fellowshipprogrammet er:

  • Indstilling af kandidater til fellowshipprogrammet skal sendes til Dansk Selskab for Patientsikkerhed – helt bestemt til specialkonsulent Mona Lykke von Osmanski, mlo@patientsikkerhed.dk – senest den 7. marts 2022. I dokumentet International Fellows Details Form står det beskrevet, hvilke krav der er om dokumentation for godkendt finansiering og om ledelsesmæssig opbakning til deltagelse. Det er kun disse, som i første omgang skal besvares.
  • I uge 10 vil der evt. være telefoninterview og udvælgelse af kandidater. Ansøgerne får svar på, om de er optagede senest den 11. marts 2022.
  • Senest den 21. marts 2022 sender de udvalgte kandidater deres endelige ansøgning ved at udfylde dokumentet International Fellow Details Form på engelsk til Dansk Selskab for Patientsikkerhed, som videresender den til NHS.

Eventuelle spørgsmål til fellowshipprogrammet kan rettes til Vibeke Rischel på tlf. 23370517.

Siden om fellowprogrammet, hvor du kan se en video om, hvorfor I skal søge om en plads