Projekt I sikre hænder reducerer antallet af tryksår, medicinfejl, fald og infektioner i ældreplejen med det formål at give borgerne en mere sikker pleje og behandling.

Frederiksberg, Lolland, Sønderborg, Thisted og Viborg Kommuner deltager i I sikre hænder, og Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Sundheds- og Ældreministeriet og KL står bag.

Besøg I sikre hænders hjemmeside
ida-play

Video: Ida fik en værdig afslutning på livet

Ida skulle egentlig hjem for at dø, men hun og hjemmeplejen i Sønderborg Kommune, som deltager i projekt I sikre hænder, ville det anderledes. Se historien om Ida.

Efter flere måneder på sygehuset var 86-årige Ida Ottosen så dårlig, at sygehuset i samråd med familien besluttede at stoppe behandlingen, og Ida kom hjem for at dø. Det betød, at Ida fik en værdig sidste tid, indtil hun gik bort i vinteren 2015.

Men ved hjælp af metoderne fra projekt I sikre hænder, blandt andet tryksårsindsatsen og medicinindsatsen, og et tæt samarbejde med familien fik hjemmeplejen i Sønderborg Kommune livsgnisten tilbage i Ida. Det betød, at Ida fik en værdig sidste tid, indtil hun gik bort i vinteren 2015.

Se hele historien om Ida her:

20. oktober 2015

I sikre hænderNyheder