”Styrkede kompetencer og forbedring af arbejdsmiljøet” er ét af de 8 anbefalede indsatsområder i det nye udspil. Netop dét har East London Foundation Trust haft succes med.
– Erfaringer og resultater fra East London Foundation Trust er yderst relevante i forhold til den igangværende diskussion i Danmark. Sundhedspersonalets systematiske anvendelse af nye arbejdsmetoder i East London kan i høj grad fungere som inspiration i en dansk kontekst. Det er vigtig international input og inspiration til danske kommuner,” siger Vibeke Rischel, sundhedsfaglig chef i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Specifikt på det psykiatriske område, på seks afdelinger, der hører til et område af East London med 250.000 indbyggere, har man de seneste år opnået en række bemærkelsesværdige resultater:
- Siden 2014 har man opnået og fastholdt en 40 procents reduktion i antallet af voldsepisoder på seks afdelinger i East London
- Systematisk inddragelse af borgere/beboere, pårørende og personale i forebyggelsesarbejdet
- Ved at anvende Forbedringsmodellen har man gjort det muligt for personalet at forstå og forebygge vold og aggressioner ift. borgere med f.eks. alvorlige psykiatriske lidelser
- Anvendelse af en række konkrete redskaber – f.eks. en tjekliste – har medvirket til at forebygge voldsepisoder
– Borgere med alvorlige psykiatriske lidelser, sociale problemer og evt. et stofmisbrug vil ikke nødvendigvis optræde voldeligt. Det er en lang række, ofte meget komplekse faktorer og mekanismer, som kan føre til voldelige og tragiske episoder, som dem vi desværre har set en hel række af de seneste år. I East London har man via en målrettet og systematisk indsats bevist, at denne udfordring kan imødekommes med store resultater for både personale og patienter,” siger Vibeke Rischel.