Kvalitetsprogram i Skotland: Bliv fellow

Udvikl og styrk jeres organisation ved at sende en deltager på fellowship-program i Skotland. Over 10 måneder møder deltagerne nogle af de mest kompetente forbedringsfolk i Europa og får ny viden til at skabe forbedringer for jeres patienter og borgere.

Billede af Edinburgh.
The Scottish Quality and Safety Fellowship er et 10-måneders program, der består af online møder, coaching og seminarer i Skotland.

I 2024 har PS! fået mulighed for at disponere over et antal pladser på The Scottish Quality and Safety Fellowship, og vi giver nu vores netværk mulighed for at indstille kandidater til at deltage i programmet.

I netværk med Europas bedste forbedringskompetencer

Ved at sende en deltager på fellowship-programmet får I en unik mulighed for at udvikle og styrke organisationens ledelses- og forbedringskapacitet. Gennem programmet møder deltagerne nogle af de mest kompetente forbedringsfolk i Europa.

Gennem både læring på distancen og på seminarer, bliver man som fellow undervist i blandt andet forbedringsmetodologi og forandringsledelse, alt imens man arbejder med et forbedringsprojekt lokalt.

Der er vejledning undervejs, der skal sikre, at forbedringsarbejdet skrider fremad, og sparring med de andre fellows. Som fellow bliver man således en del af et netværk med de bedste forbedringskompetencer i Europa.

For klinikere, der arbejder med patientsikkerhed

For at kunne blive optaget som fellow skal man:

  • arbejde som kliniker
  • arbejde med patientsikkerhed i sit daglige arbejde
  • arbejde med et forbedringsprojekt under forløbet.

Se person specification (pdf)

Tidligere deltagere fortæller om udbyttet af fellowship-programmet

Deltager Nic Richardson fortæller om sin erfaring som fellow i 2020.

Hør podcast, hvor Kate Arrow på vegne af Scottish Quality & Safety Fellowship fortæller, hvorfor man skal søge.

En række danskere har igennem årene deltaget i The Scottish Quality and Safety Fellowship – læs erfaringer fra tre tidligere danske deltagere (2017).

Om fellowship-programmet

Programmet forløber over 10 måneder med start i oktober 2024. Det består af online møder, coaching og seminarer i Skotland. Der vil undervejs være mulighed for sparring med tidligere fellows, og deltagerne inviteres til at deltage i selskabets netværk af danske fellows, Improvement Advisors og Forbedringsagenter.

Se programme outline (pdf)

Uddannelsen faciliteres af NHS Education for Scotland.

Prisen for at deltage i programmet i Skotland er £15000. Hertil kommer udgifter til rejser. Betaling skal falde over to omgange således, at £5000 skal være indbetalt juni 2024, mens de resterende £10000 skal være indbetalt i september 2024.

Processen for optagelse på fellowship-programmet

Indstilling af kandidater til programmet sker ved at fremsende et udfyldt eksemplar af dokumentet International Fellows Detail Form til Dansk Selskab for Patientsikkerhed senest 8. april 2024.

Hent formularen her (word-dokument)

Den 15. april (morgen/formiddag) og 18. april (morgen) er der evt. telefoninterview og udvælgelse af kandidater.

PS! indsender indstilling af kandidater til NHS slut maj 2024.

Kontakt

Evt. spørgsmål til programmet kan rettes til vicedirektør Vibeke Rischel på tlf. 23 37 05 17.

Kandidatindstillingen sendes til Ditte S. Hartmann på dsh@patientsikkerhed.dk.

Find mere om