Netværk for diagnosesikkerhed blev oprettet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed i foråret 2023. Det skete i forbindelse med rapporterne Veje til bedre diagnoser.
Formålet med netværket er at diskutere, tage initiativ til og koordinere den fremtidige indsats for øget diagnosesikkerhed i det danske sundhedsvæsen.
En bedre diagnosesikkerhed er både at undgå underdiagnosticering, forsinket diagnosticering, forkert diagnose og at undgå overdiagnosticering og dermed overbehandling.
Begrebet diagnosesikkerhed adresseres bredt i netværkets arbejde, hvor der kan sættes fokus på de forskellige enkeltdele, der spiller ind i processen med at finde frem til den rette diagnose.
Det er lægens ansvar at stille den rigtige diagnose, men der er en lang række aktører og en lang række organisatoriske forhold, der kan understøtte en god proces. Netværket henvender sig således både til patient- og pårørenderepræsentanter, læger, sygeplejersker, terapeuter, farmakonomer, bioanalytikere, radiografer, farmaceuter, administratorer – og hvem der ellers kunne tænkes at bidrage til at støtte op om en god diagnostisk proces. Netværket er således både tværfagligt og tværsektorielt.
Netværket er nationalt og mødes fire gange årligt til virtuelle netværksmøder. Herudover er det ambitionen at netværket kan tage initiativ til forskellige indsatser på området.
Du kan melde dig ind i netværket, ved at sende en mail til dorthe.vilstrup.tomsen@patientsikkerhed.dk