Netværk for FRAM-interesserede er kommet godt fra start

FRAMily Danmark er navnet på et nyt netværk for personer, der kender til eller anvender metoden FRAM i det daglige arbejde med at forbedre kvalitet og patientsikkerhed. Netværket mødtes for første gang i maj, og der er plads til flere.

FRAMily Danmark netværksdeltagere
Nyt netværk om FRAM (Funktionel Resonans Analyse Metode) mødtes første gang i slutningen af maj 2022. Netværket er etableret i regi af PS!, der også udbyder kurser om FRAM.

Den 31. maj 2022 mødtes 25 FRAM-interesserede til netværksmøde i FRAMily Danmark på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, og både engagement og diskussionslyst var stor.

FRAMily Danmark er et netværk for personer, der har kendskab til metoden FRAM (Funktionel Resonans Analyse Metode), eller som anvender metoden i det daglige arbejde med at forbedre kvalitet og patientsikkerhed.

Netværket blev etableret i november 2021 i regi af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og mødet den 31. maj 2022 var det første møde efter etableringen, som vi medlemmer selv stod for.

God blanding af korte indlæg og tid til drøftelser

Temaet for netværksmødet var FRAM-interviewet: Hvordan afdækker vi de 6 aspekter – Input, Output, Forudsætninger, Ressourcer, Kontrol og Tid – for aktiviter i det daglige arbejde?

Mødet begyndte med en præsentation af de fremmødte og Sjællands Universitetshospital. Efter et kort indlæg om spørgeteknik og gode spørgsmål blev der arbejdet i grupper med udarbejdelse af en FRAM-model ud fra et rollespil.

Dagen sluttede af med en drøftelse om, hvordan anvendelse af FRAM og den tænkning, som ligger bag, kan udbredes i den enkelte organisation.

FRAM fjerner skyld og skam fra patientsikkerhedsanalysen

Vil du med i netværket?

Næste møde forventes gennemført i november/december 2022. Alle med interesse for FRAM er velkomne i netværket. Det koster ikke noget.

Send blot en mail til Ditte Snel Hartmann, projektkoordinator i PS!, dsh@patientsikkerhed.dk

Netværksmøderne faciliteres af Jeanette Hounsgaard, specialkonsulent og regional riskmanager.

Vil du vide mere om FRAM?

PS! udbyder et kursus om Funktionel Resonans Analyse Metode (FRAM), hvor du får hjælp til at forstå, hvorfor utilsigtede hændelser kan ske, selvom der ikke er sket en fejl, og hvordan arbejdet kan understøttes, så endnu flere ting går godt.

Læs mere om kursus i FRAM

Find mere om