De nuværende og kommende ledere, som omfavner de udfordringer, der er i sundhedsvæsnet, og ser muligheder i at implementere nye arbejdsgange og metoder – og gerne udfordrer det bestående – kan i et nyt udviklingsforløb få værktøjer og hente inspiration til at implementere og gennemføre de gode idéer.
Vi har brug for flere rebeller i sundhedsvæsenet. Der skal være nogle, som har modet til at gå forrest og udfordre systemet, og som måske ind i mellem oplever at ramme en mur med deres idéer og forslag til forbedringer. Vi vil gerne give nogle værktøjer til de ledere – og de ledere, som står spring – som de kan bruge både nu, og når en ny sundhedsreform træder i kraft.
Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed
”Ledere med mod og hjerte: Udviklingsforløb og fellowship for nye ledere og ledelsestalenter” henvender sig til dem, der ønsker ny viden og indsigt, at prøve sig selv af i et trygt læringsmiljø, at træne evnen til at tænke nyt og skævt, at opnå bedre kompetencer i forhold til at inddrage andre, at skabe synlighed om arbejdsgange og udvide deres netværk.
– Vi har brug for flere rebeller i sundhedsvæsenet. Der skal være nogle, som har modet til at gå forrest og udfordre systemet, og som måske ind i mellem oplever at ramme en mur med deres idéer og forslag til forbedringer. Vi vil gerne give nogle værktøjer til de ledere – og de ledere, som står på spring – som de kan bruge både nu, og når en ny sundhedsreform træder i kraft, siger Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.
Læs om ”Ledere med mod og hjerte: Udviklingsforløb og fellowship for nye ledere og ledelsestalenter”
Stærke kræfter vil inspirere nuværende og fremtidige ledere
Inge Kristensen står sammen med Dorthe Crüger, der er tidligere koncerndirektør og sygehusdirektør, og Bente Høyer, der er HR-chef hos Sygehus Lillebælt, for udviklingsforløbets opbygning og indhold.
Deltagerne kommer til at opleve et varierende forløb, hvor de kommer til at arbejde både selvstændigt, sammen med andre deltagere og med inddragelsen af deres daglige ledere, kolleger og øvrige samarbejdspartnere.
Der vil også være inspirerende oplæg undervejs med danske og internationale kapaciteter.
– Man får muligheden for at hente inspiration fra nogle andre end dem, man normalt møder i sundhedsvæsenet. Vi kan lære meget af folk fra andre brancher, der har nogle andre perspektiver. Man kommer til at beskæftige sig med metoder og tilgange, man kan afprøve og implementere i sit daglige arbejde. Og så er der rigtig meget coaching og sparring fra Bente, Dorthe og mig lagt ind i forløbet, fortæller Inge Kristensen.
Forløbet er en babushka-dukke af værktøjer og metoder
Forløbet er for alle faggrupper på tværs af sektorer. Uanset om man er ansat i en kommunal eller regional sammenhæng, i almen praksis eller i nogle af de organisationer, der er omkring sundhedsvæsenet, er ny leder eller har en portefølje af udviklingsprojekter, vil forløbet booste både engagement og kvalifikationer hos deltagerne.
– Når man er færdig med forløbet, har man fået en masse metoder og værktøjer til at skabe forandring. Man har fået et ret stort netværk – både nationalt og internationalt. Man har fået lejlighed til at præsentere det, man har arbejdet med. Man får mulighed for at præsentere det på konferencer både herhjemme og internationalt. Så det er en babushka-dukke med en masse elementer, man kan bruge fremadrettet, fastslår Inge Kristensen.
Sidste frist for tilmelding er 17. september.
Læs mere om forløbets indhold, opbygning og tilmelding til ”Ledere med mod og hjerte: Udviklingsforløb og fellowship for nye ledere og ledelsestalenter”.