Sikkert Patientflow skal udbredes til flere akutsygehuse

Sundhedsministeren og partierne bag finansloven 2016 har indgået aftale om en akutpakke, som afsætter penge til udbredelse af metoderne fra Sikkert Patientflow.

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde besøger Slagelse Sygehus

Se video om projekt Sikkert Patientflow

88 millioner. Det er beløbet, som sundheds- og ældreminister Sophie Løhde og partierne bag finansloven 2016 har sat af til at udbrede erfaringerne og metoderne fra Sikkert Patientflow til flere akutsygehuse.

Hent erfaringskatalog fra projektet Sikkert Patientflow

– Kampen mod overbelægning handler ofte om arbejdstilrettelæggelse og et konstant fokus. Og med akutpakken får sygehusene en række redskaber, der kan gøre noget grundlæggende ved problemet, siger Sophie Løhde i pressemeddelelsen fra sundheds- og ældreministeriet.

Akutpakken fordeler 415 millioner kroner på flere initiativer, som sammen skal nedbringe overbelægningen på sygehusene.

Om Sikkert Patientflow
12 akutsygehuse arbejder i projekt Sikkert Patientflow med at skabe sikre og sammenhængende patientforløb uden unødig ventetid. Konkret arbejder sygehusene med at afholde tavlemøder i alle afsnit og en fælles kapacitetskonference på sygehusniveau.

Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Danske Regioner og TrygFonden stod bag projektet, som officielt sluttede december 2015.

Find mere om