Webinar

Kvalitetsugen: Virtuelle arrangementer om kvalitetsforbedringer

PS! har ikke indflydelse på indholdet af de enkelte arrangementer, men står for initiativet til Kvalitetsugen og oversigten på siden her. Virtuelle arrangementer kan indsendes via formular og vil snarest herefter fremgå af oversigten.

Formålet med Kvalitetsugen er vidensdeling af kvalitetsforbedringer, der har potentiale for udbredelse. Her på siden kan du få et overblik over lokale, virtuelle arrangementer, ligesom I kan tilmelde jeres eget.

Landet over, i både kommuner og regioner, foregår der hver dag forbedringsarbejde, der fører til forbedringer af kvaliteten til gavn for borgere, patienter, pårørende og personale.

Det arbejde vil PS! bidrage til at udbrede kendskabet til, og det sker – bl.a. – med Kvalitetsugen.

PS! er selv værter for et halvdagsseminar mandag den 8. september, hvor der bl.a. vil være et oplæg af Amar Shah, der er National Clinical Director for Improvement, NHS England.

Læs nyhed om Kvalitetsugen

Deltag i Kvalitetsugen med lokale arrangementer

Alle, der har tiltag eller initiativer, der egner sig til udbredelse, opfordres til at arrangere lokale arrangementer – virtuelt, så de netop kan tilgås på tværs af landet – og sende information om det til PS! via formularen her.

De vil snarest derefter fremgå af oversigten her på siden. (Obs. oversigten opdateres ikke i uge 28-31 grundet ferie.)

Det kan fx være arrangementer om kapacitetsudnyttelse, Vælg Klogt, medicinsikkerhed, tværsektorielt samarbejde, psykiatri, patientsikkerhed ved livets begyndelse (WHO’s tema for den internationale patientsikkerhedsdag) eller andet relevant.

Oversigt: Virtuelle arrangementer i Kvalitetsugen

Tilmeldte arrangementer vil fremgå af oversigten her. Arrangementerne tilføjes løbende, efterhånden som de kommer ind.

Mandag den 8. september

Halvdagsseminar med bl.a. Amar Shah
Halvdagsseminar, hvor der bl.a. vil være et oplæg af Amar Shah, der er National Clinical Director for Improvement, NHS England.

Arrangør: PS!

Torsdag den 11. september

Reduktion af aflysninger på operationsdagen – kl. 9.00-9.30
Forbedringsmodellen er anvendt til at reducere andelen af aflysninger på operationsdagen ud fra data om årsager til aflysninger siden 2018.

Aflysninger opdeles i hospitals-, patient- og personalerelaterede og i forebyggelige og ikke forebyggelige. Årsagerne til aflysningerne analyseres hvert kvartal, hvilket gør det muligt at igangsætte målrettede tiltag.

Målet er at reducere andelen af forebyggelige aflysninger ved elektive ortopædkirurgiske patienter med 50%, da studier har vist, at det er muligt. I flere studier er metoden præoperative telefonopkald, hvilket er for ressourcekrævende set i sammenhæng med, hvor få patienter vi aflyser. Vi har derfor forsøgt at komme i mål via små justeringer og tiltag.

Andel aflyste i 2018: 3%, heraf andel forebyggelige aflysninger: 1,4%

Andel aflyste i første halvår af 2025 i alt: 2,6%, heraf andel forebyggelige aflysninger: 0,8%. Vi følger andelen af aflysninger i seriediagrammer for de hyppigst forekommende forebyggelige årsager.

Online oplæg, som kan give inspiration og viden om forbedringsarbejde og hvordan små tiltag over en årrække kan medføre forbedring.

Oplægsholdere: Inger Markussen Gryet og Merete Lebeck Holm, Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospital Silkeborg

Arrangør: Center for Planlagt Kirurgi, Regionshospital Silkeborg

Link følger



Ved ændringer, tilføjelser eller spørgsmål, kontakt:

Annelene Højvang Larsen

Annelene Højvang Larsen

Kommunikationschef / Head of Communications
Presse, strategisk kommunikation, kampagner, kommunikation i forbedringsarbejde, sociale medier, digital journalistik.
Ditte Snel Hartmann

Ditte Snel Hartmann

Projektkoordinator / Project Coordinator
Koordinering af konferencer og læringsseminarer. Kursus-, uddannelses- og netværksadministration. Hjemmeside, nyhedsbreve og webinarer.