Californien: Plejehjem med høj kvalitetsrating har mindre COVID og færre COVID-dødsfald

Amerikanske plejecentre vurderes efter et system, Nursing Home Compare, der rater kvalitet og patientsikkerhed fra 0 til 5 stjerner. En ny opgørelse fra omfattende 1223 plejecentre staten Californien viser, at på de 5-stjernede centre er der statistisk færre beboere, der smittes med og dør af COVID-19. Der blev korrigeret for institutionsstørrelse og sammensætningen (etnisk) af beboere.

Se det amerikanske stjernesystem

Stjerneordningen måler på en række kvalitets- og patientsikkerhedsindikatorer, fx tryksår, urinvejsinfektioner, andelen af borgere, der er i antipsykotisk behandling, andelen af borgere, hvis funktionsniveau er forværret, andelen af borgere, der har fået influenzavaccination og pneumokok-vaccination på relevant indikation. Også fx resultater fra sundhedsmyndighedernes tilsyn, brandsikkerhed og normeringen af plejepersonale indgår i stjerneordningen.

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt


Is There a Link between Nursing Home Reported Quality and COVID-19 Cases? Evidence from California Skilled Nursing Facilities

https://www.jamda.com/article/S1525-8610(20)30521-1/fulltext

Find mere om