Dansk undersøgelse: FMK stemmer ikke med det faktiske medicinforbrug

Hos 8 ud af 10 patienter er der forskel på, hvad de reelt tager af medicin, og hvad der er registreret i det Fælles Medicin Kort, FMK.

Det viser en ny undersøgelse af 100 patienter, der blev indlagt på Akutmodtagelsen på Hvidovre Hospital. Hos 81 patienter var der mindst én uoverensstemmelse mellem patientens faktiske medicinforbrug og FMK. Hos 14 patienter var der over fem uoverensstemmelser.

Uoverensstemmelserne kan føre til medicinfejl, særligt ved sektorovergange, og det kan få alvorlige konsekvenser for patienterne, mener forskerne bag undersøgelsen.

For ældre patienter og patienter, som selv administrerer deres medicin, var forekomsten af uoverensstemmelser dog mindre.

Undersøgelsen er koordineret af Region Hovedstadens Apotek, og resultaterne er offentliggjort i tidsskriftet Pharmanceuticals.

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt


Andersen TS, Gemmer MN, Sejberg HRC, Jørgensen LM, Kallemose T, Andersen O, Iversen E, Houlind MB. Medicines Reconciliation in the Emergency Department: Important Prescribing Discrepancies between the Shared Medication Record and Patients’ Actual Use of Medication. Pharmaceuticals. 2022; 15(2):142. https://doi.org/10.3390/ph15020142

https://www.mdpi.com/1424-8247/15/2/142/htm

Se indlæg fra Region Hovedstadens Apotek på Linkedin:

https://www.linkedin.com/posts/region-hovedstadens-apotek_medicines-reconciliation-in-the-emergency-activity-6896361036555853824-9CrB?utm_source=linkedin_share&utm_medium=member_desktop_web