Danskerne vil gerne tale mere om døden

Over halvdelen af voksne danskere mener, at vi taler for lidt om døden, og 61 % mener, at det er et vigtigt emne. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, offentliggjort af Ældre Sagen, 2019. Spørgeskemaet er udsendt til 2500 personer i alderen 18+ år og besvaret af 1038 personer svarende til en svarprocent på 42. 52 % af respondenterne oplyser, at de taler med andre om, at de skal dø ’en gang imellem’ eller oftere.

Når danskerne taler om døden, er det især praktiske forhold omkring begravelse og arv, mens kun hver tredje har talt om sine overvejelser om livsforlængende behandling eller genoplivning, og kun 15 % har talt om deres ønsker for den sidste levetid. Resultaterne er udgivet i rapporten ”Lad os tale om døden”, som er et uddrag af undersøgelsen: ”Danskernes holdning til at tale om sin egen og sine næres sidste tid og død”.


Ældre Sagen: Lad os tale om døden. Rapport 2019

https://www.aeldresagen.dk/presse/pressemateriale/nyheder/ny-rapport-om-danskernes-forhold-til-at-tale-om-doeden

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt

Find mere om