Early warning score kan bruges til at forudsige, hvilke patienter der får brug for lægetilsyn natten over

Brug af Early Warning Score, hvor man vurderer patienten almene tilstand ud fra målinger af vitale parametre, som puls blodtryk, temperatur, vejrtrækning osv, kan forudsige risikoen for, at patienten er på vej til at udvikle kritisk sygdom og hjertestop. Og nu viser en canadisk undersøgelse, at EWS også kan forudsige forværring som ikke nødvendigvis er kritisk, men som fordrer lægetilsyn i løbet af natten.

Denne vurdering kan være til nytte i forbindelse med overdragelse af patienten mellem afdelinger eller sektorer, og den kan være relevant for at vurdere hvor mange ressourcer, der skal allokeres i nattevagten, konkluderer forfatterne.


Early Warning Scores to Predict Noncritical Events Overnight in Hospitalized Medical Patients: A Prospective Case Cohort Study

https://journals.lww.com/journalpatientsafety/Abstract/2020/09000/Early_Warning_Scores_to_Predict_Noncritical_Events.22.aspx

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt

Find mere om