Indlagte patienter er blevet smittet med COVID-19

Under første del af COVID-19-pandemien var der mange patienter, der blev smittet med COVID-19 under indlæggelse på hospital. Det viser et review, offentliggjort af italienske retsmedicinere. Artiklen samler opgørelser fra hospitaler fra forskellige steder i verden, som viser, at 0-16 procent  af indlagte patienter med COVID-19 var blevet smittet på hospitalet. Forfatterne diskuterer, om hospitalserhvervet COVID-19 i starten af pandemien var en uundgåelig hændelse eller en erstatningsberettigende patientskade.

Hospital-Acquired SARS-Cov-2 Infections in Patients: Inevitable Conditions or Medical Malpractice?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7827479/

På et hospital i London fandt man, at ud af 662 indlagte patienter med COVID-19, var 45 patienter – dvs. 6,8 procent – sandsynligvis var blevet smittet under deres hospitalsophold. Det britiske hospital beskriver et nyt triage-system, basereret på hurtig-test og klinisk vurdering, der kan identificere COVID-patienter og dermed forebygge hospitalserhvervede infektioner.

Reducing nosocomial transmission of COVID-19: implementation of a COVID-19 triage system

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7539706/

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt

Find mere om