Ny norsk rapport kommer med anbefalinger, der skal sikre rekruttering

Organisering, opgavedeling, arbejdsforhold, uddannelse, prioritering, digitalisering. En nye rapport fra den norske Helsepersonellkommisjonen kommer med anbefalinger på en række områder, der skal sikre et bæredygtigt sundhedsvæsen med tilstrækkeligt personale i fremtiden.

Ligesom andre steder i verden forventer man også i Norge problemer med i fremtiden at sikre kvalificeret arbejdskraft i sundhedsvæsenet. En kommission, der blev nedsat i 2021, har netop publiceret sine konklusioner i en ny rapport. Kommissionen har haft til formål at sikre vidensgrundlag og foreslå tiltag, der kan sikre uddannelse, rekruttering og fastholdelse af kvalificeret personale i sundhedsvæsenet.

Tid for handling – Personellet i en bærekraftig helse- og omsorgstjeneste

Rapporten gennemgår de eksisterende udfordringer og kigger på områder som organisering, opgavedeling arbejdsforhold, uddannelse, prioritering, digitalisering.

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt