Ny pris til Patientambassadørerne

En ny patientsikkerhedspris uddeles i år for første gang i anledning af WHO’s World Patient Safety Day den 17. september.

Formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed Karin Friis Bach overraskede Patientambassadørerne med Safety Champion 2019-prisen.

”Safety Champion 2019” går til Patientambassadørerne, et netværk af patienter og pårørende, tilknyttet Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Patientambassadørerne har gennem de seneste 12 år på frivillig basis arbejdet for at fremme patientsikkerheden.

Patientambassadørerne

Det var formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed Karin Friis Bach, der overrakte prisen til Patientambassadørerne:

– I gør en fantastisk indsats som stemme for patienterne. I står frem med jeres egne personlige beretninger og bruger jer selv til gavn for patientsikkerheden. Det er en stor ære for mig at få lov at overrække prisen, sagde Karin Friis Bach.

Katrine Kirk er en af dem, der har været i netværket siden starten i 2007. Hun er rørt over at modtage prisen:

– Det er en anerkendelse af det arbejde, vi har gjort som patientambassadører gennem nu 12 år, siger hun. Katrine Kirk synes, at det er en god ide med en særlig dag, hvor der sættes fokus på patientsikkerhed verden over.

Også Ivar Petersen, et nyere medlem af Patientambassadørerne, glæder sig over anerkendelsen:

– Patientambassadørerne er ude og kæmpe for patientsikkerheden på patienternes vegne. Det er jeg stolt over at være med til, siger han.

Årets “Safety Champion” er indstiftet af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, og det er meningen, at prisen uddeles en gang om året i forbindelse med WHO’s World Patient Safety Day.

For fremtiden bliver det en opgave for Patientambassadørerne at udvælge årets ”champion”.

Patientambassadørerne er patienter og pårørende, som har været ude for problematiske forløb i sundhedsvæsenet i en sådan grad, at det har haft væsentlig betydning for vores liv. De er aktuelt otte medlemmer i netværket. De er tilknyttet Dansk Selskab for Patientsikkerhed og deltager i selskabets projekter.

Patientambassadørerne er en del af WHO-netværket Patients for Patient Safety, der arbejder globalt og regionalt med fokus på patientsikkerhed.

Se video, hvor patientambassadørerne overraskes

17. september er World Patient Safety Day