Nyt syn på den diagnostiske proces som en ”social aktivitet”

Hvor dét at stille en diagnose hidtil har været betragtet som et klinisk ræsonnement, der foregår inden i hovedet på en læge, har man de senere år fået et nyt syn på den diagnostiske proces som en social aktivitet. Det nye ’situative perspektiv’ på diagnoseprocessen anerkender, at den finder sted i den praktiske virkelighed, hvor den kognitive proces påvirkes af interaktioner med andre mennesker og af ressourcer i omgivelserne.

Tidsskriftet Diagnosis gør i et temanummer status over de seneste årtiers arbejde for at styrke diagnosesikkerheden. Det nye syn på diagnoseprocessen kan hjælpe med at håndtere diagnosefejl, mener tidsskriftets chefredaktør Mark L. Graber, der er grundlægger og leder af det amerikanske Society to Improve Diagnosis in Medicine.

Progress understanding diagnosis and diagnostic errors: thoughts at year 10

https://www.degruyter.com/view/journals/dx/7/3/article-p151.xml?language=en

Temanummer af tidsskriftet “Diagnosis”, september 2020:

https://www.degruyter.com/view/journals/dx/dx-overview.xml?tab_body=latestIssueToc-78033


Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af Dansk Selskab for Patientsikkerhed, PS!, og udkommer 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. Mere Fagligt Nyt

5. oktober 2020

Fagligt NytNyheder