Patientambassadør vil hjælpe andre til sikre journaler

Patientambassadør Lise Christiansen har fortalt til sin historie om at få forkert diagnose i journalen. Hun håber, at det kan bidrage til sikre journaler for andre.

Lise Christiansen er en del af Patientambassadørerne. Her ses hun sammen med de øvrige patientambassadører til højre, yderst.

Lise Christiansen er en af patientambassadørerne hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed. Lise har fortalt sin historie til BT. Historien om en forkert diagnose, der kom til at stå i hendes journal. Og anbefalinger til at undgå den slags fejl.

Læs artiklen i B.T.: Lise fik fejl-diagnose: ‘Krænkende at have stående i min journal’

Lise Christiansen har fortalt sin historie til BT ifm. ambassadørernes anbefalinger til patientsikre journaler.

Anbefalinger til den patientsikre journal

Patientambassadørerne hos Dansk Selskab for Patientsikkerhed består af nuværende og tidligere patienter og pårørende. På baggrund af personlige oplevelser med sundhedsvæsenet har ambassadørerne engageret sig i forbedringsarbejdet:

”Lige siden patientambassadørerne blev etableret for 12 år siden, har journalerne været et af de emner, der er blevet talt mest om. Selvom journalen er et arbejdsredskab for de sundhedsprofessionelle, vurderer patienter og pårørende faktisk også journalen som meget vigtig for dem. Alle patientambassadørerne har haft  personlige oplevelser med sundhedsvæsenet, som har fået dem til at kæmpe for patientsikkerhed, og flere har oplevet, at forkerte diagnoser eller forældede vurderinger har haft negative konsekvenser for deres behandlingsforløb. For alle udgør journalen et afgørende element i kommunikationen og samarbejdet med lægerne. Se os i øjnene, fortæl os sandheden og skriv så sandheden i journalen på en måde, som vi kan forstå og som dermed styrker vores sikkerhed som patienter. Patienterne har et stort ejerskab til journalen,” siger Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Find mere om