USA: Færre scannes akut for apopleksi under corona

I det amerikanske sundhedsvæsen er der i forbindelse med coronapandemien sket et brat fald i antallet af hjernescanninger i forbindelse med akut udredning for apopleksi. Det viser en opgørelse fra en kommerciel database, der samler oplysninger om scanninger fra 856 hospitaler i landet. Opgørelsen er offentliggjort i en artikel i New England Journal of Medicine. Opgørelsen omfatter 231.753 patienter, der er blevet hjernescannet fra juli 2019 til april 2020.

Forfatterne har set på 14-dages-perioden fra 26. marts til 8. april 2020, dvs. i pandemiens tidlige fase. I denne periode skete der et fald på 39 procent i antallet af hjernescanninger i forhold til pertioden inden covid-19. Faldet skete uafhængigt af patienternes alder og køn, og uafhængig af geografi og symptomernes sværhedsgrad. Forfatterne mener, at det afspejler et fald i diagnostik og behandling af patienter mistænkt for apopleksi, og at dette kan have konsekvenser for patienternes liv og førlighed.

Fagligt Nyt om patientsikkerhed er et nyhedsbrev, der udgives af PS!, og som udkommer ca. 6 gange årligt. Det formidler nyt om de seneste nationale og internationale forskningsresultater, begivenheder, trends og meninger inden for patientsikkerhed. 
Tilmeld dig Fagligt Nyt


Collateral Effect of Covid-19 on Stroke Evaluation in the United States

https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2014816

Find mere om