Sommertanker: Dét har gjort indtryk på PS!’ bestyrelse

Sommeren har givet anledning til refleksion om patientsikkerhed og kvalitet hos flere af bestyrelsesmedlemmerne i Dansk Selskab for Patientsikkerhed. De har derfor sendt en sommerhilsen, hvor de fortæller, hvad der for tiden gør indtryk på dem.

PS!-formand Karin Friis Bach har sammen med resten af PS!’ bestyrelse sendt en sommerhilsen. Vil du ligesom formanden også følge med i projektet, kan du gøre det på denne side: Mental sundhed for sundhedsprofessionelle.

På postkortene nedenfor kan du læse, hvad der hen over sommeren har fyldt i tankerne hos bestyrelsen i PS! ift. kvalitet og patientsikkerhed.

På Berlingske.dk kan du læse kronikken, hvor Camilla Rathcke sammen med andre medlemmer af bestyrelsen slår et slag for den lærende tilgang til arbejdet med patientsikkerhed: Kronik: Vi skal gøre op med den stramme kontrol i sundhedsvæsenet.

Læs mere om projektet, der har gjort indtryk på næstformanden, her: Medicinsikre botilbud.

At de sundhedsprofessionelle er psykologisk trygge er vigtigt for patienternes sikkerhed. Derfor handler et af PS!’ projekter om netop det: Psykologisk tryghed.

Vil du blive klar til at tage samtalen med borgeren eller patientens om deres sidste levetid? Eller er du bare nysgerrig og vil følge med? Så kan du gøre begge dele her: Klar til samtalen.

Tvang i psykiatrien kan nedbringes. Projektet Sikker Psykiatri er et godt eksempel på det. Læs mere på www.sikkerpsykiatri.dk.

Medicin uden skade ligger højt på sommerens ønskeliste, og derfor fremhæver Jesper Gulev Larsen og Danmarks Apotekerforening projektet Medicinsikre botilbud, der netop har det til formål. Læs om det her: Medicinsikre botilbud.

Du kan læse om fordelene ved at forebygge infektioner i den anbefalede rapport fra OECD: Economics of Patient Safety October 2020.

En række organisationer arbejder for medicin uden skade, som udspringer af WHO’s globale initiativ Medication Without Harm. Læs mere om initiativet på www.medicinudenskade.dk.

Pernille Beckmann håber, at andre også vil bruge projektet I sikre hænder som kvalitetsmodel i fremtiden. Find mere info på www.isikrehaender.dk, og lad dig inspirere.