Unik mulighed for at dele din forskning med sundhedsvæsenet på Patientsikkerhedskonferencen

Som en del af årets Patientsikkerhedskonference 2024 afholder vi en markedsplads for forskning, hvor enkeltpersoner eller organisationer kan dele deres forskning med klinikere og ledere fra det danske sundhedsvæsen.

På sidste Markedsplads for patientsikkerhedsforskning havde forskerne lavet en poster, som blev hængt op på ‘markedspladsen’, som konferencedeltagerne efter forskernes præsentation kunne se og stille spørgsmål til.

PS! afholder for 2. gang ‘Markedsplads for patientsikkerhedsforskning’, hvor enkeltpersoner eller organisationer kan dele deres forskning (potentiel eller faktisk) med klinikere og ledere fra det danske sundhedsvæsen. Det sker som en del af Patientsikkerhedskonferencen den 29.-30. april 2024.

Formålet med markedspladsen er at styrke broen mellem forskning og daglig praksis i sundhedsvæsenet. Den tidligere forskningsmarkedsplads var en kæmpe succes med deltagere fra Syddansk Universitet, Region Midtjylland, CAMES, Scleroseforeningen & Odense Universitets Hospital.

Markedsplads for patientsikkerhedsforskning er en unik mulighed for at dele forskningsværktøjer, metoder og resultater med frontmedarbejdere og ledere fra det danske sundhedsvæsen. Markedspladsen vil være særlig relevant for unge og/eller håbefulde forskere, der er interesserede i patientsikkerhed i social- og sundhedssektoren, f.eks. kandidat- eller ph.d.-studerende, klinikere under uddannelse mv.

Årets Markedsplads for patientsikkerhedsforskning finder sted den 30. april kl. 08.00-09.00 – lige før workshoppene på dag 2 af Patientsikkerhedskonferencen begynder. Konferencen bliver afholdt på Scandic Copenhagen.

Læs om forskningen fra sidste markedsplads: Dét sker der i ny, dansk forskning om patientsikkerhed

Præsentation af forskningen på markedspladsen

På Markedsplads for patientsikkerhedsforskning på Patientsikkerhedskonferencen skal forskerne:

  1. Giv et kort (ca. 5 min) resumé af deres forskning til konferencedeltagerne, der skitserer formålet, konteksten, metoderne, resultaterne og anvendelsen af deres forskning i den ‘virkelige verden’
  2. Lave en poster, som kan hænges op på markedspladsen, som konferencedeltagerne kan se og stille spørgsmål til.

Alle enkeltpersoner/institutioner er velkommen til at søge, så længe forskningen fokuserer på patientsikkerhed eller forbedringer inden for sundheds- eller socialområdet.

Indsendelserne vil blive vurderet ud fra, hvor tæt de relaterer sig til dette års konferencetema: ’Et bæredygtigt og realistisk sundhedsvæsen’.

Del endelig denne mulighed for at præsentere forskning med dine kolleger og andre potentielle ansøgere

Læs om Patientsikkerhedskonferencen 2024

Sådan søger du om at præsentere din forskning

Hvis du/I ønsker at præsentere forskning på konferencen, bedes du/I kontakte chefkonsulent Simon Tulloch, st@patientsikkerhed.dk, og indsende følgende oplysninger – deadline er 23. februar 2024:

  • Navn
  • Organisation
  • Forskningens titel
  • Formål/hypotese
  • Kontekst/indstilling
  • Relevans/anvendelse til levering af pleje eller behandling i den virkelige verden

Ansøgningen bør maksimalt være på 500 ord (mindre er fint). Efter deadline vil alle ansøgere blive gennemgået af chefkonsulent Simon Tulloch og direktør Inge Kristensen fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

Fem ansøgere vil blive udvalgt til at præsentere på konferencen. Hvis din præsentation accepteres, får du gratis adgang til begge dage af konferencen (29. og 30. april), plus en præmie for bedste præsentation og bidrag (transport & overnatning er IKKE inkluderet).

Find mere om