Webinar: Hvad skal ledere kunne for at skabe en kultur, der fremmer patientsikkerhed og kvalitet?

Hvordan kan ledere fuldt ud implementere kvalitetsstrategier lokalt? Hvad er det for kompetencer, ledere har brug for fremadrettet, hvis vi vil skabe en patientsikkerheds- og kvalitetskultur?

Dansk Selskab for Patientsikkerhed indbyder til webinar med en af verdens førende eksperter inden for patientsikkerhed og kvalitet, som taler til at belyse og drøfte netop disse spørgsmål.

Don Berwick er kendt af mange i det danske sundhedsvæsen, som en inspirerende key-note speaker på mange konferencer. Han er en af grundlæggerne og tidligere leder af Institute for Healthcare Improvement (IHI), har været leder af Medicare og Medicaid under Obama og er nu President Emeritus and Senior Fellow.  Don Berwick er forfatter til en lang række artikler og rapporter bla. rapporten ”A promise to learn a commitment to act” som var en udløber af patientsikkerhedsskandalen på Mid Staffordshire hospitalet senest har han under coronapandemien var skribent på flere artikler, om hvordan vi skaber læring fra pandemien.

Webinaret er interaktivt og der vil være dialog mellem Don Berwick og deltagerne.

Til inspiration anbefaler vi disse kilder:

IHI har sammen med internationale anerkendte ledere udviklet konceptet High Impact Leadership, som svar de krav og de kompetencer ledere har behov for til at understøtte patientsikkerheds- og kvalitetsarbejde og implementere kvalitetsstrategier.

Se white paper 

IHI har med afsæt i Juran’s model for kvalitetsledelse, som samler kvalitetsplanlægning, kvalitetsforbedring og kvalitetsovervågning, udgiver et white paper om WholeSystemQuality.

Se white paper

Dansk Selskab for Patientsikkerhed er strategisk samarbejdspartner med Institute for Healthcare Improvement (IHI), Boston, USA. Webinaret er det fjerde i en række af webinarer med internationale eksperter som optakt til Patientsikkerhedskonferencen d. 8 og 9. november 2021