Materialer fra kommunerne i Sikkert Seniorliv

Projektdeltagerne fra de tre foregangskommuner har i løbet af projektet gjort sig en del erfaringer, som kan være til inspiration for andre kommuner og organisationer, der ønsker at arbejde med opsporing og forebyggelse af depression i alderdommen.

I Sikkert Seniorliv har frivillige fra civilsamfundet og ansatte fra kommunerne Faaborg-Midtfyn, Horsens og Thisted samarbejdet om at forbedre ældres mentale sundhed og livskvalitet ved at finde nye veje til at opspore og forebygge aldersdepression.

Deres indsatser har de samlet i en række opskrifter, som kan downloades her fra siden.

På læringstræf har projektdeltagerne fra de enkelte kommuner arbejdet med at illustrere, hvordan projektets arbejde har spredt sig som ringe i vandet til steder, mennesker og aktører. De illustrationer kan du også se.

Endelig kan du læse nogle af de gode fortællinger og oplevelser, som der har været masser af i løbet af projektets varighed.

Driverdiagrammer

Frivillige og professionelle har i fællesskab lavet driverdiagrammer, der giver et overblik over de delmål, alle kommunerne har arbejdet med i løbet af projektet:

  • Udvikle og forbedre tre eksisterende tilbud
  • Udvikle og afprøve tre nye tilbud
  • Udvikle og etablere tre nye partnerskaber på tværs af civilsamfund, borgere, kommune og private aktører.

Faaborg-Midtfyn Kommunes driverdiagram

Horsens Kommunes driverdiagram

Thisted Kommunes driverdiagram

Ringe i vandet

Et overblik over de ringe i vandet, det lokale arbejde med Sikkert Seniorliv har medført til steder, mennesker og aktører i kommunerne.

Faaborg-Midtfyn Kommunes ringe i vandet

Horsens Kommunes ringe i vandet

Thisted Kommunes ringe i vandet